Bugun,

  • USD 10940.05
  • RUB 182.26
  • EUR 11121.65

Ushbu sharqona taom hamisha ziravorlar va xushbo‘y ta’mga egaligi bilan mashhur bo‘lib kelgan. Navbatdagi retsept iftorlik dasturxoni uchun ayni muddao.

Foto: Lifehacker

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • maydalangan no‘xat — 220 gramm;
  • piyoz — 1 dona;
  • sabzi — 2 dona;
  • sarimsoq — 2 bo‘lak;
  • zaytun moyi — 2 osh qoshiq;
  • zarchava — 1 choy qoshiq;
  • kardamon — 1 choy qoshiq;
  • paprika — 1 choy qoshiq;
  • timyan — 1 choy qoshiq;
  • dafna bargi — 1 choy qoshiq;
  • bulyon — 1200 gramm;
  • murch — 1/2 choy qoshiq;
  • mayiz — 2 osh qoshiq;
  • ko‘kat va tuz.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. No‘xatlar suvda 30-40 daqiqaga ivitiladi.
  2. Sabzavotlar to‘rtburchak shaklda to‘g‘ralib, zaytun moyida qovurib olinadi va ko‘kat solib, 7-8 daqiqa pishiriladi.
  3. Ustidan sarimsoq va ziravorlar qo‘shiladi. So‘ngra no‘xat ham qo‘shilib, bulyon quyiladi.
  4. No‘xat yumshoq bo‘lgunga qadar 30-40 daqiqa davomida past olovda qaynatiladi.
  5. So‘ngra tuz, qalampir, mayiz qo‘shib, 5 daqiqa qaynatiladi.
  6. Dasturxonga tortishdan avval sho‘rvani quritilgan non va ko‘katlar bilan bezash mumkin.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Dunyo
Irlandiyadagi qamoqxonada “buyuk qochish”, sakkiz soatli ish rejimini qo‘llagan Genri Ford va qon quyish bo‘yicha birinchi muvaffaqiyatli amaliyot. Kun xronologiya...
Mahalliy
“Daryo” reportaji: Namangandan topilgan zardushtiylar ibodatxonasining dunyoda tengi yo‘qligi aytilmoqda. Bu yerdagi 70 ta otashkadada tun-kun olov yonib turgan (v...
Madaniyat
O‘zbekistonda o‘tkazilgan Mokkoji Korea festivali va K-pop konserti — suratlarda