Ushbu sharqona taom hamisha ziravorlar va xushbo‘y ta’mga egaligi bilan mashhur bo‘lib kelgan. Navbatdagi retsept iftorlik dasturxoni uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- maydalangan no‘xat — 220 gramm;
- piyoz — 1 dona;
- sabzi — 2 dona;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- zaytun moyi — 2 osh qoshiq;
- zarchava — 1 choy qoshiq;
- kardamon — 1 choy qoshiq;
- paprika — 1 choy qoshiq;
- timyan — 1 choy qoshiq;
- dafna bargi — 1 choy qoshiq;
- bulyon — 1200 gramm;
- murch — 1/2 choy qoshiq;
- mayiz — 2 osh qoshiq;
- ko‘kat va tuz.
- No‘xatlar suvda 30-40 daqiqaga ivitiladi.
- Sabzavotlar to‘rtburchak shaklda to‘g‘ralib, zaytun moyida qovurib olinadi va ko‘kat solib, 7-8 daqiqa pishiriladi.
- Ustidan sarimsoq va ziravorlar qo‘shiladi. So‘ngra no‘xat ham qo‘shilib, bulyon quyiladi.
- No‘xat yumshoq bo‘lgunga qadar 30-40 daqiqa davomida past olovda qaynatiladi.
- So‘ngra tuz, qalampir, mayiz qo‘shib, 5 daqiqa qaynatiladi.
- Dasturxonga tortishdan avval sho‘rvani quritilgan non va ko‘katlar bilan bezash mumkin.