Xushta’m taom retsepti pazanda bekajonlar uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi — 700-800 gramm;
- kartoshka — 800-900 gramm;
- qo‘ziqorin — 6-8 dona;
- sabzi — 1 dona;
- piyoz — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- smetana — 2 osh qoshiq;
- suv — 300-350 ml;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Tovuq, kartoshka, qo‘ziqorin o‘rtacha, sabzi, piyoz va ko‘kat mayda to‘g‘raladi.
- Multivarkaga yog‘ quyiladi va “qovurish” rejimiga qo‘yiladi.
- Piyoz solinib, 3-5 daqiqa davomida qovuriladi.
- Ustidan qo‘ziqorin va tovuq go‘shti solinib, yana 10 daqiqa qovuriladi.
- Smetana, suv, tuz va ziravorlar solinadi. So‘ngra kartoshka, sabzi va ko‘kat qo‘shiladi.
- Oxirida smetana solinib, qopqoq yopiladi va 1 soat davomida pishirishga qo‘yiladi.
- Tayyor bo‘lgach issiq holda dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)