Ushbu retsept bo‘yicha tayyorlangan rogaliklar sotib olingandagiga qaraganda ancha mazali.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 250 gramm;
- shakar — 70 gramm;
- qabartma — 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ — 100 gramm;
- smetana — 100 gramm;
- tuxum sarig‘i — 2 dona;
- vanil — 1 choy qoshiq;
- murabbo — 150 gramm;
- shakar upasi, tuz.
- Un elakdan o‘tkaziladi, shakar, tuz va qabartma qo‘shiladi.
- Sariyog‘ qirg‘ichdan o‘tkazilib, unli aralashma bilan uvalanadi.
- Tuxum sarig‘i, vanil va smetana ko‘pirtiriladi.
- Ikki aralashma bir-biriga qo‘shilib, silliq xamir qoriladi.
- Tindirish uchun 30-40 daqiqaga qoldiriladi.
- Xamir 3-4 millimetr qalinlikda doira shaklida yoyiladi. Pichoq yordamida avval chorakka, keyin har bir bo‘lak 5-6 uchburchakka bo‘linadi.
- Uchburchak xamirning bir chetiga bir choy qoshiq murabbo solinadi va xamirning katta tomonidan uchiga qarab rulet shaklida aylantiriladi.
- Pech 180 darajada qizdiriladi.
- Rogaliklar pishiriq varag‘iga qo‘yiladi va 25-30 daqiqaga davomida pishiriladi.
- Dasturxonga tortishdan avval shirinlik ustiga shakar upasi sepiladi.
Izoh (0)