Bir necha mahsulotdan qisqa vaqt ichida pechenye tayyorlab ko‘ring. Shirinlikning ta’mi og‘izda qolishi tabiiy.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 300 gramm;
- tuz – 1 choy qoshiq;
- shakar – 50 gramm;
- sariyog‘ – 150 gramm.
- Pech avvaldan 180 darajada qizdiriladi va pishiriq qolipiga pergament qog‘oz solinadi.
- Idishga un, tuz va shakar solib aralashtiriladi.
- Xamir qum ko‘rinishida bo‘lgunga qadar sariyog‘ ham qo‘shilib, yaxshilab uvalanadi.
- Asta-sekin xamir qoriladi.
- Xamir yuzasiga biroz tuz va shakar sepiladi.
- So‘ngra turli xil shakllar kesib olinadi va sanchqi yordamida bezak berish mumkin.
- Xamir qizargunga qadar 30 daqiqa davomida pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgach shirinliklar xona haroratida sovutiladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)