Germaniyaning Gisen universiteti mutaxassislari eski gubkani ishlatish qaysi nuqtadan boshlab sog‘liq uchun xavfli bo‘lishini aniqladi.
Mutaxassislar bir haftadan ko‘proq vaqt davomida ishlatilgan gubkalarning bakteriologik tarkibini o‘rganishdi. Olimlar bakteriyalarning 5 ta turini topdi. Ular orasida organizmning zaharlanishiga olib keladigan mikroorganizmlar, pnevmoniya, meningit, LOR kasalliklari va obstruktiv bronxit bor.
Tadqiqotchilar gubkaning g‘ovakli tuzilishida yog‘ va bakteriyalar bilan oziqlanadigan hamda butun koloniyalarni rivojlantiradigan kichik oziq-ovqat zarralari to‘planib, yuvish paytida oshxona idishlariga o‘tishini aniqladi.Shunday qilib, olimlarning fikriga ko‘ra, gubkani ishlatish uchun 7 kun maqbul deb hisoblanadi, lekin undan ortiq emas. Aks holda, yangi gubkalar sotib olishga ozgina pul tejab, sog‘liqqa zarar yetkazish ehtimoli bor.
Izoh (0)