O‘ziga xos ko‘rinishga ega quymoq qopchalar har qanday dasturxonga ko‘rk bag‘ishlaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum – 2 dona;
- sut – 400 ml;
- shakar – 1 choy qoshiq;
- un – 170 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- tovuq filesi – 300 gramm;
- qo‘ziqorin – 300 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- qaymoq – 80 ml;
- ko‘k piyoz, tuz va ziravorlar.
- Tuxum sut, shakar va tuz bilan ko‘pirtiriladi.
- Tova qizdiriladi va biroz yog‘ quyiladi.
- Quymoqlar ikki tomoni qizargunga qadar pishiriladi.
- Tovuq, piyoz va qo‘ziqorin mayda to‘g‘raladi.
- O‘rtacha olovda qizigan yog‘da piyoz 3-4 daqiqa davomida qovuriladi. Ustidan file solinadi. Qo‘ziqorin qo‘shilgach, tuz va ziravorlar sepiladi.
- Qaymoq qo‘shib, yana bir necha daqiqa pishiriladi.
- Quymoqning markaziga taxminan bir osh qoshiqdan nachinka solinadi va tozalangan ko‘k piyoz yordamida qopcha bog‘lanadi.
Izoh (0)