Ham chiroyli ko‘rinishga, ham mazali ta’mga ega tortni tayyorlab ko‘rishni tavsiya etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- banan – 3 dona;
- yong‘oq – 120 gramm;
- un – 190 gramm;
- qabartma – 2 choy qoshiq;
- tuxum – 2 dona;
- sariyog‘ – 300 gramm;
- shakar – 200 gramm;
- qaymoq – 4 osh qoshiq;
- vanil – 1 choy qoshiq;
- qaymoqli pishloq – 400 gramm;
- quyultirilgan sut – 270 gramm.
- Banan sanchqi yordamida pyure qilinadi. Yong‘oqlar ham maydalanadi.
- Un qabartma bilan birgalikda elakdan o‘tkaziladi va tuz bilan aralashtiriladi. Tuxum sarig‘i oqidan ajratib olinadi.
- 100 gramm sariyog‘ va shakar mikser bilan aralashtiriladi. Tuxum sarig‘i va qaymoq qo‘shib, yana aralashtiriladi.
- Yog‘ massasiga quruq mahsulotlardan un, banan, yong‘oqning yarmi va vanil ekstrakti qo‘shiladi.
- Tuxum oqlari mikser qilinadi va ehtiyotkorlik bilan xamirga solinadi. So‘ngra ikki qolipga quyiladi.
- Biskvitlar 30-40 daqiqa davomida 175 daraja pechda pishiriladi. So‘ngra ular ikkitadan teng bo‘lakka bo‘linadi.
- Qaymoqli pishloq quyultirilgan sut bilan silliq bo‘lguncha ko‘pirtiriladi. 200 gramm sariyog‘ ham mikser bilan alohida idishda aralashtiriladi.
- So‘ngra massa pishloqli aralashmaga qo‘shiladi. Tayyor bo‘lgan krem biskvitlar orasiga surtiladi va 5-6 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Biskvitlar tayyor bo‘lgach krem, yong‘oq va banan bilan tortga bezak beriladi.
Izoh (0)