Oila a’zolaringizga yoqishi aniq bo‘lgan shirinlik retseptini havola qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘— 90 g;
- un — 300 g;
- kakao — 4 osh qoshiq;
- tuxum — 2 dona;
- shakar — 200 g;
- tuz;
- kefir — 250 ml;
- smetana — 350 g;
- shakar — 150 g;
- vanilin — 1 choy qoshiq;
- qaymoq — 250 g;
- suv — 3-4 qoshiq.
- Sariyog‘ni eriting.
- Unga ichimlik sodasi va kakao qo‘shing.
- Chaqilgan tuxumga shakar va tuz qo‘shib mikserda aralashtiring.
- Aralashtirishda davom etib sariyog‘ va kefir qo‘shing.
- Suyuq mahsulotlarni quyug‘i bilan aralashtiring.
- Xamirni 170 daraja qizigan pechda 50-65 daqiqa pishirib oling.
- Smetanaga shakar kukuni va vanilin qo‘shing.
- Mikser bilan yaxshilab aralashtirilgan qaymoqni smetanaga qo‘shing.
- Suvga shakar qo‘shib qaynatib oling.
- Pishgan xamirni uch qavat qilib kesing.
- Chetlarini kesib mayda ushoq holiga keltiring.
- Shakarli suv singdirilgan xamirlarni orasiga krem surtib taxlang.
- Usti va chetlarini krem bilan qoplang.
- 6-8 soat sovitkichda turganidan keyin ustiga maydalangan ushoqni sepib chiqing.
Izoh (0)