Ushbu taomning tashqi ko‘rinishiyoq har qanday insonning ishtahasini ochib yuborishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- qo‘ziqorin – 200-250 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- pishloq – 3-4 osh qoshiq;
- tovuq filesi – 4 bo‘lak;
- tovuq go‘shti uchun ziavorlar;
- sariyog‘ – 1 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar
- Qo‘ziqorin va piyoz mayda to‘g‘raladi.
- Tovada yog‘ qizidirilib, qo‘ziqorin qovuriladi.
- Piyoz qo‘shib, yana 4-5 daqiqa olovda qoldiriladi.
- Qaymoqli pishloq qo‘shilib, tuz va ziravorlar sepiladi va yaxshilab aralashtiriladi.
- Tovuq filesiga nachinka solish uchun o‘rtasidan biroz kesiladi.
- So‘ngra nachinkalar solib chiqiladi.
- Sariyog‘ va qolgan o‘simlik yog‘i tovada qizdiriladi va tovuq filelari ehtiyotkorlik bilan qizarguncha qovuriladi.
- So‘ngra qolipga solib, taxminan 15 daqiqa davomida 220 daraja pechda pishiriladi.
Izoh (0)