Fransuzlarning eng sevimli shirinligi Opera tortini tayyorlab ko‘rishingizni tavsiya qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
Xamir uchun:
- bodom uni – 240 gramm;
- shakar upasi – 180 gramm;
- tuxum – 4 dona;
- un – 240 gramm;
- tuxum oqi – 8 dona;
- shakar – 200 gramm;
- suv – 200 ml;
- qahva – 3-4 osh qoshiq;
- shakar – 4 osh qoshiq.
- tuxum sarig‘i – 8 dona;
- shakar – 320 gramm;
- suv – 8 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 500 gramm;
- qahva – 1 osh qoshiq.
- qora shokolad – 320 gramm;
- qaymoq – 400 ml.
- qora shokolad – 200 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq.
- Pech oldindan 200 darajada qizdiriladi. To‘rtburchak shakldagi qolipga pergament qog‘oz solinadi.
- Bodom uni va shakar upasi elakdan o‘tkaziladi va yaxshilab aralashtiriladi. Tuxum oqi yaxshilab ko‘pirtiriladi.
- Oz-ozdan un va shakarli aralashma sepiladi va mikser yordamida asta-sekin aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan aralashma qolipga solinadi va qizargunga qadar 12-15 davomida pishiriladi.
- So‘ngra sovitishga qo‘yiladi va 4 ta to‘rtburchak shaklda kesib olinadi.
- Biskvit yumshoq va suvli bo‘lishi uchun qaynoq suvga qahva va shakar solib, yaxshilab aralashtiriladi. So‘ngra sovitiladi.
- Tuxum sariqlari mikser bilan aralashtiriladi. Shakarni suv bilan aralashtirib, qaynatib olinadi. Sirop 1-2 daqiqa davomida qaynatiladi.
- Aralashtirilayotgan tuxum sarig‘i ustidan sirop quyiladi. Eritilgan sariyog‘ va qahva qo‘shiladi.
- Shokolad bo‘laklarga bo‘linadi. Qaymoq qaynatilib, ustidan shokolad solinadi. 1-2 daqiqaga qoldiriladi. So‘ngra silliq bo‘lguncha aralashtiriladi.
- Biskvitning birinchi qatlamiga sirop, ustidan ganash, ikkinchi qatlamga sirop va qaymoqli krem surtiladi. Keyingi qatlamlar ham xuddi shu tarzda takrorlanadi.
- 2-3 soatga muzlatkichga qo‘yiladi. Shokolad bo‘laklarga bo‘linib, bug‘da eritiladi. O‘simlik yog‘i bilan aralashtirilib, tort ustidan quyiladi va yana bir soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
Izoh (0)