Ushbu pirog mazali hamda to‘yimli bo‘lib, uni bekajonlar tushlik yoki kechki ovqat uchun tayyorlasa ham bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 500 gramm;
- sut – 300 ml;
- xamirturush – 15 gramm;
- sariyog‘ – 60 gramm;
- piyoz – 1,2 kilogramm;
- go‘sht – 200 gramm;
- smetana – 350 gramm;
- tuxum – 4 dona;
- muskat yong‘og‘i, tuz va ziravorlar.
- Un, sut, xamirturush, sariyog‘ va tuz aralashtirilib, xamir issiq joyda 30 daqiqaga qo‘yiladi.
- Piyoz to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi va go‘sht bilan sariyog‘da qovuriladi.
- Tuxum smetana bilan aralashtiriladi, ustidan tuz, qalampir va muskat yong‘og‘i qo‘shiladi. Aralashma qovurilgan go‘sht va piyoz bilan aralashtiriladi.
- Xamir qolipga teng ravishda taqsimlanadi. Ustidan smetanali aralashma solinib, 200 daraja pechda 25 daqiqa davomida yuzasi qizargunga qadar pishiriladi.
Izoh (0)