Mol go‘shti va sabzavotlarga boy vengercha sho‘rva inson salomatligi uchun juda ham foydali.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti – 800-900 gramm;
- un – 2 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i – 3-4 osh qoshiq;
- piyoz – 2 dona;
- sarimsoq – 3-4 bo‘lak;
- tomat pastasi – 2 osh qoshiq;
- dafna bargi – 2 dona;
- suv – 2 500 ml;
- kartoshka – 4-5 dona;
- sabzi – 2-3 dona;
- bulg‘ori qalampiri – 2 dona;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Mol go‘shti bo‘laklarga bo‘linadi. Un bir choy qoshiq tuz va murch bilan aralashtiriladi. So‘ngra go‘sht ustidan sepiladi.
- Tovada yog‘ qizdirilib, go‘sht qizargunga qadar pishiriladi.
- So‘ngra go‘sht alohida idishga olinib, tovada to‘g‘ralgan piyoz va selder 5-7 daqiqa davomida qovuriladi. Ustidan to‘g‘ralgan sarimsoq qo‘shiladi.
- Go‘sht, qalampir kukuni, zira, tomat pastasi va dafna bargi qozonga solinib, ustidan suv quyiladi.
- Taxminan bir yarim soat davomida qopqog‘i yopilgan holatda qaynatiladi.
- Qovurilgan piyoz, kartoshka, sabzi va bulg‘ori qalampiri bo‘laklarga bo‘linib, bulyonga solinadi.
- Sabzavotlar yumshoq pishishi uchun yana 20-25 daqiqa qaynatiladi. Tayyor bo‘lishiga 5 daqiqa qolgan tuz va ziravorlar sepiladi.
- Dasturxonga tortishdan avval ko‘katlar qo‘shiladi.
Izoh (0)