Mazali va to‘yimli shirinlik bilan nafaqat kundalik, balki bayram dasturxonini ham bezasangiz bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum — 2 dona;
- shakar — 200 g;
- o‘simlik yog‘i — 5 osh qoshiq;
- tuz — 0,5 qoshiq;
- vanilin ekstrakti — 1 choy qoshiq;
- sut — 300 ml;
- xamirturush — 2 choy qoshiq;
- un — 550 g;
- sariyog‘ — 100 g;
- tuxum sarig‘i — 1 dona.
- 4 choy qoshiq shakar qo‘shilgan tuxumga, o‘simlik yog‘i, tuz va vanilin solib yaxshilab aralashtiring.
- 300 ml isitilgan sut va xamirturush qo‘shing.
- Kam-kamdan un qo‘shing.
- Yumshoq xamir qoring.
- Ustini plyonka bilan yopib iliq joyga 2 soatga qo‘ying.
- Sariyog‘ni eriting.
- Bir qoshiq sut qo‘shilgan tuxum oqini sanchqi bilan aralashtiring.
- Hajmi oshganidan keyin xamirini 12 ta bir xil bo‘lakka bo‘ling. Har birini 3-4 millimetr qalinlikda yoying.
- Sariyog‘ surtib shakar sepgandan keyin rulet shaklida o‘rang.
- O‘rtasidan bo‘ling va chetlarini birlashtirib yurakcha shakliga keltiring.
- O‘rtasidan pichoq bilan tilib chiqing.
- 180 daraja qizigan pechda 15-20 daqiqa davomida pishirib oling.
Izoh (0)