Ushbu yangi retsept mazali bo‘lishi bilan birga, vitaminlarga ham boydir.
Kerakli mahsulotlar:
- quritilgan o‘rik – 50-80 gramm;
- mayiz – 40 gramm;
- guruch – 100 gramm;
- shakar – 1/2- 2 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 40 gramm;
- qovoq – 1 dona;
- suv – 150 ml;
- sut – 250 ml;
- tuz.
- Mayiz va quritilgan o‘rik 10-15 daqiqaga suvga bo‘ktiriladi.
- Guruch taxminan 10 daqiqa davomida chala pishguniga qadar qaynatiladi. So‘ngra ivitilgan mevalar, tuz, shakar va yumshatilgan sariyog‘ bilan aralashtiriladi.
- Qovoqning yuqori qismi kesib olinadi. Ichidan urug‘ va go‘shtli qismi olib tashlanadi va sariyog‘ surtiladi.
- Guruchli aralashma qovoq ichiga solinadi va ustidan issiq suv hamda sut quyiladi, aralashtirilib, qovoqning yuqori qismi yopiladi.
- Taom taxminan pechda 1 soat davomida 180 darajada pishiriladi.
Izoh (0)