Ushbu taomning afzalligi uning tez va oson tayyorlanishidadir. Buning uchun faqat qiyma, ziravorlar, tuxum va xamir kerak bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- qiyma – 500 gramm;
- tuxum – 2 dona;
- quritilgan non – 2-3 osh qoshiq;
- quritilgan piyoz – 1 choy qoshiq;
- quritilgan sarimsoq – 1 choy qoshiq;
- quritilgan jambil – 1 osh qoshiq;
- qat-qat xamir – 250 grammdan 2 qatlam
- un – 2-4 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- kunjut, tuz va ziravorlar.
- Qiyma, bitta tuxum, quritilgan non, piyoz, sarimsoq, jambil, tuz va murch yaxshilab aralashtiriladi. So‘ngra massa ikkita teng qismga bo‘linadi.
- Xamirning bir bo‘lagi olinib, un sepiladi va to‘rtburchak shaklda yoyiladi.
- Qiymali aralashma kolbasa shakliga keltirilib, xamirning bir chetiga qo‘yiladi va rulet shaklida o‘raladi. Keyin pichoq yordamida bir xil qismlarga bo‘lib chiqiladi.
- Ikkinchi xamir ham xuddi shu tarzda tayyorlanadi.
- Pishiriq qolipi yog‘lanib, qiymali o‘ramalar joylashtiriladi. Ustiga tuxum sarig‘i surib, kunjut sepiladi.
- Taxminan 20 daqiqa davomida 200 daraja pechda pishiriladi.