Bolalikdan sevib iste’mol qilinadigan sosiskali bulochkalarni tayyorlab, oila a’zolaringizni xursand qiling.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • tuxum — 2 dona;
  • sut — 250 gramm, 1 osh qoshiq;
  • shakar — 2 osh qoshiq;
  • xamirturush — 2 choy qoshiq;
  • un— 450 gramm;
  • sariyog‘ — 4 osh qoshiq;
  • sosiska — 10—15 dona;
  • tuz — 1 choy qoshiq.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Tuxum, iliq sut, tuz, shakar va xamirturush yaxshilab aralashtiriladi.
  2. Oz-ozdan un va eritilgan sariyog‘ solinib, yumshoq xamir qoriladi.
  3. Xamir dumaloq shaklga keltirilib, 1 soatga issiq joyga qo‘yiladi.
  4. Xamir miqdori ikki baravarga ortganda, 10—15 bo‘lakka bo‘linadi va yana 15 daqiqaga qoldiriladi.
  5. Har bir xamir bo‘lagining eni 15—20 millimetr kenglikda yoyiladi va sosiska ustidan o‘rab chiqiladi.
  6. Usti yopilib, yana 30 daqiqaga issiq joyga qo‘yiladi.
  7. Pech 180 darajada qizitiladi va bulochkalar ustiga tuxum sarig‘i surtiladi.
  8. Ta’bga ko‘ra kunjut ham sepish mumkin.
  9. Bulochkalar yuzasi qizargunga qadar, 20 daqiqa davomida 200 darajada pishirib olinadi.

Yoqimli ishtaha!