Tovuq filesi va eritilgan pishloq ta’mi uyg‘unlashgan kotletlarni ta’tib ko‘rmaslikning iloji yo‘q.
Kerakli mahsulotlar:
- piyoz – 250 gramm;
- tovuq go‘shti qiymasi – 550 gramm;
- pishloq – 180 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar.
- Piyoz blenderda maydalanib, go‘sht, tuz va ziravorlar bilan aralashtiriladi. 20-30 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- So‘ngra aralashmadan ozroq olinib, o‘rtasiga bir bo‘lak pishloq qo‘yiladi va kotlet holiga keltiriladi. Barcha kotletlar shu tarzda tayyorlanadi.
- Tovada yog‘ o‘rta olovda qizdiriladi. Kotletlarning har ikki tomoni 6-8 daqiqa davomida qizargunga qadar pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgan kotletlar issiq holida dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)