Tvorogli chizkeyk hammaning jon-u dili. Lekin uni tayyorlashning ham o‘ziga yarasha qiyinchiliklari bor. Ushbu retsept orqali tvorogli chizkeykni pech yordamisiz ham yanada mazali tayyorlash mumkinligini bilib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- jelatin – 60 gramm;
- shaftoli kompoti– 400 gramm;
- shakar upasi– 75 gramm;
- sariyog‘ – 75 gramm;
- pechenye – 300 gramm;
- qaymoq – 200 ml;
- maskarpone sariyog‘li pishlog‘i – 400 gramm;
- tvorog – 100 gramm;
- vanil.
- Pechenye bo‘laklarga bo‘linib, blender idishiga solinadi va ustidan eritilgan sariyog‘ quyilib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Qolipga pergament qog‘ozi qo‘yiladi va sariyog‘li aralashma quyilib, yuzasi tekislanadi.
- Jelatin ozroq suvda biroz qoldiriladi. So‘ngra eritish uchun qizdiriladi.
- Sariyog‘li pishloq yoki tvorog idishga solinib, vanil, shakar upasi qo‘shiladi va silliq bo‘lgunga qadar aralashtiriladi.
- So‘ngra jelatin qo‘shib aralashtiriladi. Qolipdagi pechenyeli aralashma ustidan quyiladi va muzlatkichga 30 daqiqaga qo‘yiladi.
- Shaftoli kompotidan mevasi ikkiga ajratiladi va yupqa qilib to‘g‘raladi. Bu bezak uchun.
- Jelatinning qolgan qismi kompot bilan aralashtiriladi va biroz qaynatiladi. ortib qolgan kompot va shaftoli blenderda aralashtiriladi va jelatinga qo‘shiladi.
- Qolipdagi shirinlik olinib, ustidan ehtiyotkorlik bilan shaftolili aralashma quyiladi.
- Yana 15-20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Yuzasi biroz qotgach, shaftoli bo‘laklari bilan bezak beriladi. So‘ngra yana qotishi uchun muzlatkichda qoldiriladi.
Izoh (0)