Foydali va mazali qovoqli tort nafaqat sog‘lom turmush tarzi tarafdorlari va parhez tutuvchilar, balki shirinlikni xush ko‘ruvchilarni ham xursand qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
Korj uchun:
- yong‘oq – 100 gramm;
- qovoq urug‘lari – 100 gramm;
- xurmo – 100 gramm;
- kokos moyi – 2 osh qoshiq;
- kakao – 2 osh qoshiq.
- qaynatilgan qovoq – 400 gramm;
- o‘simlik suti – 100 gramm;
- limon sharbati – 150 gramm;
- limon po‘sti – 1 osh qoshiq;
- asal – 4 osh qoshiq;
- kokos qirindisi,
- jele.
- Qovoq urug‘i va yong‘oq yuvilib, 30 daqiqa davomida qaynoq suvda qoldiriladi.
- Xurmo ham qattiq bo‘lsa, 15-20 daqiqaga qaynoq suv quyiladi.
- Korj uchun barcha mahsulotlar blender yordamida aralashtiriladi. Massa bir holatga kelguncha jarayon davom ettiriladi.
- Kerakli shakldagi qolipga pergament qog‘oz solib, ichiga massa quyiladi. Krem tayyor bo‘lguncha muzlatkichga qo‘yiladi.
- Jeledan tashqari krem uchun ajratilgan barcha mahsulotlar aralashtiriladi. Suyuqligi smetana singari bo‘lishi kerak. Agar quyuq bo‘lsa, biroz sut qo‘shish mumkin.
- Krem idishga quyilib, ustidan jele solinadi va qaynatishga qo‘yiladi. 2 daqiqa to‘liq past olovda qaynatib olinadi.
- Muzlatkichdan korjlar olinadi va krem surtiladi. Har bir qatlam orasiga krem surtilgach, yana muzlatkichga 30 daqiqaga qo‘yiladi.
- Tort tayyor bo‘lgach, qolipdan chiqariladi va shokolad, kokos qirindisi hamda yong‘oqlar bilan bezatiladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)