Kuz fasli kelishi bilan qovoqli taomlar dasturxondan joy oladi. Ushbu taom qovoq, go‘sht va kartoshka bilan uyg‘unlikdagi ajoyib ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti – 400 gramm;
- kartoshka – 5 dona;
- qovoq – 300 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- o‘simlik yog‘i – 2-3 osh qoshiq;
- suv – 250 ml;
- sariyog‘ – 80 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Go‘sht, kartoshka va qovoq o‘rtacha bo‘laklarga bo‘linadi. Piyoz va sabzi esa mayda to‘g‘raladi.
- Tovada yog‘ o‘rta olovda qizdirilib, mol go‘shti 5-8 daqiqa qovurib olinadi. So‘ngra alohida idishga olinadi.
- Yana tovada kartoshka, piyoz va sabzi ham 5-8 daqiqa qovuriladi. Agar kerak bo‘lsa, biroz yog‘ qo‘shiladi.
- Ko‘zaga avval go‘sht solinadi va tuz hamda ziravorlar sepiladi.
- Ustidan piyoz, sabzi va kartoshka solinib, biroz tuz sepiladi. Ko‘zaga suv quyiladi va qopqog‘i yopiladi.
- Ko‘zalar 180 daraja pechda 1 soat 40 daqiqa davomida qaynatiladi.
Izoh (0)