Ushbu retsept asosida tayyorlangan kotletlar mazali va yumshoq bo‘lib chiqadi.
Kerakli mahsulotlar:
- baton non — 100 gr;
- suv — 100 ml;
- piyoz — 1 dona;
- tovuqli qiyma — 650 gr;
- sarimsoq piyoz — 1 dona;
- smetana — 2 osh qoshiq;
- sut — 250 gr;
- tuz, murch;
- ziravorlar;
- ko‘katlar.
- Nonni 10 daqiqaga ivitib qo‘ying.
- So‘ngra piyoz bilan qo‘shib go‘sht maydalagichdan chiqaring.
- Qiyma, tuz va murch bilan aralashtiring.
- Yarim soatga sovitkichga qo‘ying.
- Sharcha holiga keltirilgan kotletlarni maxsus idishga terib chiqing.
- Maydalangan sarimsoqni smetana, sut, ziravorlar bilan aralashtiring.
- Sousni kotlet ustidan quying.
- 160-180 daraja qizigan pechda 30-40 daqiqa davomida pishirib oling.
Izoh (0)