Tabiiy mahsulotlar yordamida vitaminlarga boy salat tayyorlab ko‘rishni tavsiya qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- zaytun moyi — 2-3 osh qoshiq;
- sariyog‘ — 3-4 osh qoshiq;
- tovuq jigari — 400 gramm;
- zira — 1 choy qoshiq;
- nok — 2 dona;
- apelsin — 1 dona;
- mayiz — 50 gramm;
- shakar — 1 osh qoshiq;
- salat bargi, tuz va ziravorlar.
- Tovada 1-2 osh qoshiq zaytun moyini o‘rtacha olovda qizdirib, sariyog‘ eritib olinadi.
- Jigar o‘rtacha bo‘laklarga bo‘linib, ziravorlanadi. Har ikki tomoni taxminan 3 daqiqa davomida pishiriladi.
- Nok ingichka to‘g‘raladi. Mayiz bilan aralashtirib, bir chimdim tuz va shakar sepiladi. Aralashma bir necha daqiqa davomida qizarguncha qovuriladi.
- Salat barglari, jigar, nok va mayizli massa idishga solinadi.
- Apelsin sharbati siqib chiqariladi. Tuz bilan murch sepib, qaynatiladi. Ustidan zaytun yog‘i quyib, aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgach, nokli massa ustidan quyib, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)