Xamiri yumshoq ushbu desert pechda tayyorlanmasa ham juda mazali.
Kerakli mahsulotlar:
- olma — 2 dona;
- limon — 1/2 dona;
- sariyog‘ — 20 gramm;
- shakar — 80 gramm;
- manniy yormasi — 50 gramm;
- un — 100 gramm;
- qabartma (razrixlitel) — 2 choy qoshiq;
- tuxum — 2 dona;
- sut — 3—4 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq.
- Olma tozalanib, qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Limon sharbati siqib, qo‘shiladi.
- Sariyog‘ tovada eritilib, shakar va limon sharbati qo‘shiladi.
- 3—4 daqiqa davomida karamel holiga kirguncha qaynatiladi.
- Ustidan olma qo‘shilib, tovaning usti yopiq holda qaynatiladi.
- Manniy yormasi un bilan aralashtiriladi.
- Tuxum, shakar, limon qobig‘i, sut va o‘simlik yog‘i bir xil massaga keltiriladi.
- So‘ngra aralashma unli massaga aralashtiriladi.
- Xamir tovaga quyilib, ustidan olmali aralashma solinadi.
- 45 daqiqa davomida tova usti yopilgan holda pishiriladi.
Izoh (0)