Ushbu yegulik sovitilganda iste’mol qilinsa, yanada mazali bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha – 1300 gramm;
- tvorog – 400 gramm;
- tuxum – 5 dona;
- un – 120 gramm;
- sarimsoq – 2 bo‘lak;
- o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- qattiq pishloq – 100-150 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Qovoqcha tozalanib, qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
- Tuz sepib, 5-10 daqiqaga qoldiriladi.
- Tvorog va tuxum blender yordamida aralashtiriladi.
- Qovoqcha ustidan tvorogli massa, un, maydalangan sarimsoq, tuz va ziravorlar solinadi.
- Zapekanka qolipi yog‘lanib, aralashma quyiladi.
- 180 darajada qizdirilgan pechda avval 40 daqiqa va 160 darajada yana 20 daqiqa pishiriladi.
- Zapekanka tayyor bo‘lishiga 5-10 daqiqa qolganida ustidan qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq sepiladi.
Izoh (0)