Yangilikni xush ko‘ruvchi bekajonlar uchun shohona taom retseptini havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- qaynatilgan guruch – 150 gramm;
- tovuq filesi – 80 gramm;
- konservalangan ananas – 20 gramm;
- shirin-nordon sous – 50 gramm;
- bulg‘ori qalampiri – 1 dona;
- piyoz – 20 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 5 gramm;
- sarimsoq – 1 gramm;
- kunjut yog‘i – 5 gramm;
- kraxmal – 2 osh qoshiq.
- Ananas, bulg‘ori qalampiri va piyoz to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. Bo‘laklangan tovuq filesi kraxmalga botiriladi.
- So‘ngra tovuq filesi 180 darajada 1 daqiqada qovurib olinadi. ortiqcha yog‘dan xalos etish uchun pishirilgan go‘sht qog‘oz salfetkalar ustiga yoyib chiqiladi.
- Piyoz, bulg‘ori qalampiri va ananas esa o‘simlik yog‘ida qovuriladi.
- Ustidan sous va kunjut yog‘i qo‘shiladi.
- Tovuq go‘shti ham solinib, pishguncha qovuriladi.
- Uch osh qoshiq suvga bir osh qoshiq kraxmal qo‘shib aralashtiriladi va taomga qo‘shiladi.
- Dasturxonga tortish uchun idishga qaynatilgan guruch va tovuqli aralashma solinadi.
Izoh (0)