Pechda pishiriladigan kotletlar retsepti bekajonlar uchun ayni muddao. Shuningdek, parhezdagi insonlar ham iste’mol qilishi mumkin.
Ko‘pincha bekalar kotletlarni faqatgina qovurib pishirish mumkin, deb o‘yladi. Aslida esa unday emas. Ko‘p miqdorda pishiriladigan kotletlar medaga tez tegishi bilan birga, sog‘liq uchun ham ancha zararli hisoblanadi. Pechda 180-220 darajada birozgina yog‘ bilan tayyorlanadigan kotletlar esa ancha foydali ham sanaladi.
Kartoshkali kotlet
Kerakli mahsulotlar:
- qiyma go‘shti – 500 gramm;
- kartoshka – 1 dona;
- piyoz – 1 dona;
- tuxum – 1 dona;
- tuz va ziravorlar.
- Qiyma, tuxum va mayda to‘g‘ralgan piyoz hamda kartoshka yaxshilab aralashtiriladi. Tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
- Pech yoqiladi, pishiriq qolipi yog‘lanadi. Kotletlar yopishmasligi uchun qo‘llar namlanadi.
- 180 daraja pechda 30-40 daqiqa davomida pishiriladi.
Pishloq va ko‘katli kotlet
Kerakli mahsulotlar:
- qiyma go‘shti – 500 gramm;
- oq non – 100 gramm;
- sut – 100 ml;
- tuxum – 1dona;
- piyoz – 1 dona;
- qattiq pishloq – 700 gramm;
- ko‘kat va quritilgan non.
- Nonni yumshatish uchun sutga bo‘ktiriladi. So‘ngra qiyma, mayda to‘g‘ralgan piyoz, ko‘kat va pishloq bilan aralashtirish kerak.
- Aralashmadan kotletchalar yasalib, oldindan qizdirilgan pechga qo‘yiladi.
- Kotletlar 30-35 daqiqada atyyor bo‘ladi va issiqligicha dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)