Sevib iste’mol qilinadigan yurakchali pechenyelarni uy sharoitida tayyorlaymiz.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 2 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 150 gramm;
- tuxum – 1 dona;
- shakar – 120 gramm;
- ichimlik sodasi, tuz – bir sodasi.
- Sariyog‘ biroz yumshatilib, sanchqi yordamida 5 daqiqa davomida aralashtiriladi.
- Tuxum shakar bilan oqargunga qadar aralashtiriladi, ustidan sariyog‘ solinadi.
- Tayyor bo‘lgan massaga un qo‘shiladi.
- Yumshoq xamir qoriladi va 20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- So‘ngra xamirni 5 millimetr qalinlikda yoyib, yurakcha shakli kesib olinadi.
- Qandolat qolipiga yurakchalar joylashtirib, pechda 180 darajada 15-20 daqiqa davomida pishirib olinadi.
Izoh (0)