• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12547.38
    • RUB157.02
    • EUR14665.38
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +32°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Baqlajonli turkcha taom — islim kabob retsepti

    Pomidor sousi va qovurilgan baqlajon ichida pishgan qiymali mazkur turkcha taom dasturxoningizni bezaydi.

    Foto: Shutterstock

    Foto: Shutterstock

    Kerakli mahsulotlar:

    • piyoz — 1 dona;
    • petrushka — ½ bog‘;
    • sarimsoq — 5 bo‘lak;
    • qiyma — 600 g;
    • non tolqoni — 3-4 osh qoshiq;
    • tuxum — 1 dona;
    • murch — 1 osh qoshiq;
    • zira — 1 osh qoshiq;
    • baqlajon — 5 ta;
    • o‘simlik moyi — 70-100 ml
    • tomat pastasi — 1,5 osh qoshiq;
    • suv — 500 ml
    • pomidor sharbati — 220 g;
    • cherri pomidorlari — 25-30 dona;
    • tuz.
    Tayyorlanish jarayoni: 
    1. Piyozni mayda “kubik” shaklida, petrushka va sarimsoqni ham maydalab to‘g‘rang.
    2. Qiymaga to‘g‘ralgan piyoz, petrushka, non tolqoni, tuxum, tuz, ziravorlar va sarimsoqning yarmini solib aralashtiring.
    3. Aralashmadan katta bo‘lmagan sharchalar yasab, muzlatkichga 30-40 daqiqaga qo‘ying.
    4. Baqlajonni yupqa uzun bo‘laklarga bo‘lib, tillarang bo‘lguncha qovurib oling.
    5. Yog‘ini shimdirib olishi uchun ulrni qog‘oz salfetkalarga qo‘ying.
    6. Tovaga 2-3 qoshiq yog‘ solib, qiymali sharchlarni ikki tomonini qizartirib qovuring.
    7. Sharchalarni likopga olib, uning yog‘iga tomat pastasini soling.
    8. Pastani 1 daqiqa qovurib, ustiga 250 ml qaynoq suv va sarimsoqning yarmini solib, 2-3 daqiqaga dimlang.
    9.  Tovadagi mahsulotga pomidor sharbatini ham qo‘shib, 5-6 daqiqaga pishiring.
    10. Gaz pechini 220 darajaga qizdirib, patnisga baqlajonlarni perpendikulyar qilib terib chiqing.
    11. Baqlajon o‘rtasiga sharchalarni qo‘yib, atrojini baqlajon bo‘laklari bilan yoping.
    12. O‘ralgan baqlajonlar ustiga cherri pomidorini tish tozalagich yordamida tiqib chiqing.
    13. So‘ngra baqlajonlar atrofiga pomidor sharbati va 250 ml qaynoq suv quying.
    14. Taomni 30-35 daqiqa davomida dimlab pishiring.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir: 

    • Baqlajon va qiymali zapekanka retsepti
    • Oson va xushta’m: koreyscha sabzili salat retsepti
    • Qo‘y go‘shti va baqlajondan xushta’m ragu tayyorlaymiz
    • Tovuqli qiyma va qovoqchadan paramach tayyorlaymiz
    • Qovoqchaga tovuqli qiyma va pishloq qo‘shib, mazali yegulik tayyorlaymiz

    16.08.2021, 13:04   Izoh (0)   22727
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Yumshoqqina bananli shirinlik retsepti

    15.08.2021, 16:52

    Olxo‘ri va shokoladli pirog retsepti

    14.08.2021, 13:55

    Baqlajon va qiymali zapekanka retsepti

    12.08.2021, 12:58

    Oson va xushta’m: koreyscha sabzili salat retsepti

    11.08.2021, 17:41

    Qo‘y go‘shti va baqlajondan xushta’m ragu tayyorlaymiz

    11.08.2021, 12:53

    Ajoyib ta’mga ega olxo‘rili pirog retsepti

    10.08.2021, 12:56
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 

     

    Tavsiya etamiz

    O‘zbekistonda non narxi nega qimmatlashayotgani o‘rganildi

    16 avgust, 23:46
    Audio Icon

    Qutblar tutashuvi – AQSH prezidentlari sovet va Rossiya rahbarlari bilan necha marta uchrashgan?

    16 avgust, 21:27
    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonda Singapur modeli asosida iqtisodiy zona tashkil etilishi mumkin

    O‘zbekiston | 18 avgust, 18:15

    Tadbirkorlarning uchdan bir qismida biznes faoliyati yaxshilangan — tadqiqot

    Iqtisodiyot | 18 avgust, 18:00

    Olimpiya shaharchasida barcha sport bilan shug‘ullanishi mumkin bo‘ladi

    O‘zbekiston | 18 avgust, 17:46

    Nigeriyada qayiq ag‘darilib ketdi: 50 dan ortiq yo‘lovchi bedarak yo‘qoldi

    Dunyo | 18 avgust, 17:45

    Ulg‘aygandan so‘ng tanib bo‘lmas darajada o‘zgarib ketgan “Garri Potter” aktyorlari (foto)

    Kino | 18 avgust, 17:35

    “PSJ”ning rossiyalik hamda ukrainalik futbolchilarining o‘zaro munosabatlari haqida ma’lumot berildi

    Sport | 18 avgust, 17:30

    Namanganda “hujralar” tashkil etib, diniy ta’lim berish yo‘li bilan daromad topayotganlar ushlandi

    O‘zbekiston | 18 avgust, 17:17

    Qozog‘iston armiyasi WhatsApp va Telegram’dan foydalanishni to‘xtatadi

    Qozog‘iston | 18 avgust, 17:10
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.