Shokolad va olxo‘ri mazasining uyg‘unligi pirogga o‘zgacha ta’m bag‘ishlaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 150-160 gramm;
- qabartma – 2 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 115 gramm;
- shakar – 100 gramm;
- jigarrang shakar – 100 gramm;
- kakao – 25 gramm;
- tuxum – 1 dona;
- vanil – 1 osh qoshiq;
- sut – 120 ml;
- olxo‘ri – 5-7 dona;
- shakar upasi, tuz.
- Elakdan o‘tkazilgan un tuz va qabartma bilan aralashtiriladi.
- Sariyog‘ga ikki xil shakar va kakao qo‘shilib, mikser qilinadi. Ustidan tuxum va vanil solinadi va yana aralashtiriladi.
- Unli aralashma, sutning aralashtiriladi va mikser qilinadi.
- Hosil bo‘lgan xamir yog‘langan qolipga joylashtiriladi. Olxo‘ri mevasi ikkiga bo‘linib, pirog tepasiga terib chiqiladi.
- Shirinlik taxminan 45-50 daqiqada, 180 darajada pishirib olinadi.
- Tayyor bo‘lgach ustidan shakar upasi sepiladi.
Izoh (0)