Sabzavot va ziravorlar uyg‘unligidagi mazkur taom retsepti bekajonlar uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- baqlajon – 1 dona;
- zaytun moyi – 6 osh qoshiq;
- qo‘y go‘shti – 450 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- sarimsoq – 3-4 bo‘lak;
- tomat pastasi – 3 osh qoshiq;
- pomidor sharbati – 400 gramm;
- bulyon – 500 ml;
- dafna yaprog‘i – 1 dona;
- tuz va ziravorlar.
- Pech 200 darajada qizdirib olinadi. Baqlajon katta bo‘laklarga bo‘linib, 2 osh qoshiq moy sepiladi.
- Pishiriq qolipida 20 daqiqa davomida pishirib olinadi.
- Qo‘y go‘shti, piyoz va sarimsoq mayda to‘g‘raladi.
- Tovaga 2 osh qoshiq yog‘ quyib, qo‘y go‘shti 5-6 daqiqa qizarguncha qovuriladi.
- Go‘sht alohida idishga olinib, tovada piyoz va sarimsoq qovuriladi.
- So‘ngra go‘sht, baqlajon, piyoz, sarimsoq, tomat pastasi va pomidor sharbati, bulyon, tuz va ziravorlar yaxshilab aralashtiriladi.
- Go‘sht yumshoq bo‘lib pishishi uchun past olovda 2-3 soat davomida qaynatiladi.
Izoh (0)