Mazali xamir va olxo‘rili “nachinka” uyg‘unligi ajoyib ta’mni hosil qiladi. Ushbu pirogni tayyorlash esa juda oddiy.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ – 250 gramm;
- shakar – 200 gramm;
- tuxum – 1 dona;
- un – 350 gramm;
- qabartma (razrixlitel) – 1 osh qoshiq;
- olxo‘ri – 800-900 gramm.
- Sariyog‘ eritilib, shakar va tuxum bilan aralashtiriladi. Ustidan un va qabartma qo‘shilib, xamir qoriladi.
- Tayyor bo‘lgan xamirni o‘rab, 50-60 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Olxo‘ri danagi olinadi. Tovada sariyog‘ni biroz eritib, 50 gramm shakar qo‘shiladi va bir daqiqadan so‘ng olxo‘ri ham solinadi.
- Mevalar yumshashi uchun biroz qovuriladi.
- Pishiriq qolipi yog‘lanadi. Xamirning uchdan ikki qismi yoyiladi.
- Xamir ustidan “nachinka” solinib, ikkinchi qism bilan yopiladi va qolgan bir qismi bo‘laklarga bo‘linib, pirog ustidan sepib chiqiladi.
- Pirog taxminan 180 darajada 45 daqiqa davomida pishiriladi.
Izoh (0)