Paramach (belyashi) tayyorlashning yangi usuli: un o‘rniga qovoqchadan foydalaniladi. Mazasiga esa qoyil qolmay iloji yo‘q.
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha – 1 kilogramm;
- tuxum – 2 dona;
- smetana – 1 osh qoshiq;
- un – 130-150 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- qabartma (razrixlitel) – 1/2 choy qoshiq;
- tovuq qiymasi – 300 gramm;
- o‘simlik moyi – 2 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar.
- Qovoqcha tozalanib, qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Suvsizlantirish uchun siqib olinadi.
- Tuz, tuxum, smetana, un va qabartmani bir idishga solinib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Xamir o‘ta suyuq bo‘lmasligi lozim.
- Piyoz mayda to‘g‘ralib, go‘sht hamda tuz, ziravorlar bilan aralashtiriladi.
- Tovada yog‘ o‘rta olovda qizitiladi va xamirdan biroz solinadi. Ustidan “nachinka” joylashtirib, xamirning ikkinchi qatlami bilan go‘shtli aralashma yuzasi yopiladi.
- Paramachning har ikki tomoni shu tarzda qizartirib pishirib olinadi.
Izoh (0)