Mazali taom tayyorlashni yoqtiradigan, ammo ko‘p vaqt sarflashni istamaydigan bekajonlar uchun ushbu retsept ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi – 300 gramm;
- qovoqcha – 1 dona;
- smetana – 4 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar;
- ko‘katlar.
- Tovuq filesi va qovoqcha mayda bo‘laklarga bo‘linadi.
- Pishirish qolipiga avval qovoqcha, so‘ngra tovuq go‘shti solinadi.
- Ustidan tuz va ziravorlar sepiladi.
- So‘ngra smetana va ko‘kat solinadi.
- Qolip folga qog‘ozi bilan yopilib, 250 daraja qizdirilgan pechga 10 daqiqaga qo‘yiladi.
- Keyin pech harorati 200 darajaga tushiriladi va 15-20 daqiqa davomida pishiriladi.
- Issiqligicha dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)