Ko‘plab sayyohlar Yaponiyaning taomlariga oshiq bo‘ladi. Ko‘pchilik taomlarning asosini tashkil etuvchi guruchni yangi dengiz mahsulotlari bilan birlashtirish nafaqat mahalliy aholi va mamlakat mehmonlari, balki YuNESKO vakillarining ham qalbini zabt etdi. 2013-yilda yapon oshxonasi nomoddiy madaniy meros ro‘yxatiga kiritilgan. Va eng muhimi, oshpazlarning san’atini qadrlash uchun restoranga borish shart emas.
Tokio stantsiyasida ekiben variantlari.
Yaponiya tug‘ruqxonasida tushlik.
“So‘nggi olti oy ichida birinchi marta men o‘zimga ekiben sotib oldim”.
Supermarketdan tushlik.
“Yaponiyadagi vokzallarda qanday mazali taomlar borligi meni hayratga soladi”.
“Yamanasi prefekturasidagi mehmonxonada eng ko‘p uchraydigan nonushta. Bu, ehtimol, yaponlarning sog‘lom bo‘lishining sabablaridan biridir ”.
Universitet oshxonasidagi ramen.
“Yaponcha omlet va takoyaki bilan salati. Osakadan Stritfud. Mazali.
“Yaponiyada sifatli oziq-ovqat mahsulotlarining mavjudligi qanchalik hayratlanarli”.
“Hozirgina mazali salat iste’mol qildim”.
“Tarmoq supermarketida sotib oldim”
Yaponiya shifoxonasidan chiqishdan oldin bayramona kechki ovqat.
Oddiy do‘kondan Bento 450 iyenaga sotilmoqda.
4,5 dollar evaziga to‘yib ovqatlanishingiz mumkin degan fikrga ishonish qiyin.
Taxminan 6,5 dollarga Osakadagi supermarketdan losos va ikra xarid qilish mumkin.
Izoh (0)