O‘zbek dasturxonini hamisha issiqqina qatlama nonlar bezab turadi. Ayniqsa, ularni murabbo, choy va sho‘rva bilan tanovul qilishning o‘zgacha gashti bor.
Kerakli mahsulotlar:
- suv – 200 ml;
- tuz – bir osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- un – 300 gramm;
- sariyog‘ – 180 gramm.
- Iliq suv tuz va o‘simlik yog‘i bilan aralashtiriladi. Un solinib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir sochiq bilan o‘ralib, 15 daqiqaga qoldiriladi.
- Sariyog‘ eritib olinadi va sovitiladi.
- Xamir 6-8 ta bo‘lakka bo‘linadi. Ularning har biri dumaloq shaklda yoyiladi.
- Aylanalar qalinligi 20-30 millimetrda bo‘lishi kerak.
- Xamirlar yuzasiga eritilgan sariyog‘ surtiladi.
- So‘ngra yaxshilab o‘ralib, yupqaligi 3-4 millimetr bo‘lgan xamir yoyiladi.
- Ortib qolgan sariyog‘ tovaga quyiladi va ikki tomoni qizargunga qadar qovuriladi.
Izoh (0)