Ushbu taomni kechki ovqatga tayyorlashingiz va unga istalgan sous qo‘shib iste’mol qilishingiz mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- piyoz — 1 dona;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- sariyog‘ — 3 osh qoshiq;
- quritilgan qizil qalampir — 1 osh qoshiq;
- quritilgan tog‘jambil — 1 choy qoshiq;
- quritilgan sarimsoq piyoz — 0,5 choy qoshiq;
- tuz, murch;
- tovuq go‘shtining terisi olingan qismi;
- guruch — 270 g;
- tovuq bulyoni — 400 ml;
- suv — 300 ml.
- Sarimsoq piyoz va piyozni mayda qilib to‘g‘rang.
- Pechda pishirishga mo‘ljallangan idishga sabzavotlar va sariyog‘ soling, 180 daraja qizigan pechga 12—15 daqiqaga qo‘ying.
- Ziravorlarning barchasini aralashtirib, tovuq go‘shtiga surting.
- Pechdagi idishni oling, sarimsoq va piyozga guruch qo‘shib aralashtiring;
- Ustiga tovuq go‘shtini soling, tovuq bulyonini ham quyib, ustini folga qog‘ozi bilan yoping.
- 30 daqiqa davomida pechda pishirib oling, keyin folgani olib yana 30 daqiqaga qo‘ying.
- Pechdan olgandan keyin 5—10 daqiqa davomida sovitib oling.
- Ustini qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq bilan ham bezasangiz bo‘ladi.
Mavzuga doir:
- Okroshkali-smuzi, tarvuzdan muzqaymoq va TikTok’da mashhurlikka erishgan 5 xil retsept
- Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 3 xil muzqaymoq retsepti
- Besh daqiqa sarflab uy sharoitida tabiiy muzqaymoq — sorbet tayyorlab ko‘ring
- Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti
- Atigi uch mahsulotdan eskimo muzqaymog‘ini tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)