Vitaminlarga boy bo‘lgan qovun va tarvuzdan mazali yegulik, shirinlik hamda salat tayyorlasa bo‘ladi.
Rukkola va tarvuzdan tayyorlanadigan salat
Kerakli mahsulotlar:
- tarvuz — 200 g;
- rukkola — 50 g;
- laym — 1 dona;
- balzamli sous — 20 g.
- Tarvuzni 2 sm qalinlikda dumaloq qilib kesib oling.
- Laym sharbati qo‘shilgan rukkolani tarvuzning ustiga qo‘ying.
- Ustidan balzamli sous quying.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi — 300 g;
- soya sousi — 50 ml;
- sarimsoq piyoz — 1 dona;
- apelsin — 1 dona;
- tarvuz — 100 g;
- qovun — 100 g;
- olma — 1-2 dona;
- oshko‘k — 50 g;
- ko‘k piyoz — 5 g.
- Tovuq filesini apelsin sharbati va maydalangan sarimsoq qo‘shilgan soya sousiga marinadlab qo‘ying.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada har tomonini 3 daqiqadan qovurib oling.
- Mevalar va ko‘katlarni 2-3 mm qalinlikda to‘g‘rang.
- Tarelkaga qovurilgan tovuq va mevali aralashmani solib, ko‘katlar bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- qovun — 900 g;
- apelsin — 1 dona;
- limon — 1-2 dona;
- asal — 50 g;
- yalpiz — 10 g.
- Qovunning 150 grammini olib qo‘yib, qolganini chuqurroq idishga soling.
- Apelsinni o‘rtasidan bo‘lib, ichki qismini o‘yib oling.
- Apelsinning o‘yib olingan qismiga asal qo‘shib, qovun solingan chuqur idishda blenderda aralashtiring.
- 150 g qovunni mayda kubiklarga bo‘lib aralashmaga qo‘shing.
- Aralashmani 8 soatga muzlatkichga qo‘ying.
- Dastlabki uch soat davomida sanchqi bilan aralashtirib turing, keyin yana 5 soatga qoldiring.
- Ichi o‘yilgan apelsin ichiga aralashmani solib, barra yalpiz bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum — 1 dona;
- sut — 200 ml;
- un — 210 ml;
- razrixlitel — 5 g;
- tuz, shakar;
- qovun — 800 g;
- asal — 100 g;
- dolchin — 5 g;
- limon — 1 dona;
- qaymoq — 500 ml;
- quyultirilgan sut — 200 ml;
- laym — 1 dona.
- Chaqilgan tuxumga shakar va tuz solib aralashtiring.
- Shakar, sut va o‘simlik yog‘i qo‘shing.
- Un va razrixlitel qo‘shib aralashtirishda davom eting.
- Yog‘ solinmagan tovada har ikki tarafini pishirib oling.
- Kubiklarga bo‘lingan qovunga, asal, limon sharbati va dolchin qo‘shib aralashtiring.
- Uncha baland bo‘lmagan olovga yarim soatga qo‘ying.
- Qaymoqqa laym sharbati, quyultirilgan sut qo‘shib aralashtiring, yarim soatga sovitkichga qo‘ying.
- Tarelkaga solingan pankeyk ustiga krem keyin esa qovunli aralashma soling.
- Shu ketma-ketlikda taxlab chiqing.
- Shakar kukuni va yalpiz bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- tarvuz — 400 g;
- qovun — 400 g;
- asal — 100 g;
- limon — 1 dona;
- yalpiz — 10 g.
- Asalga limon sharbati qo‘shib aralashtiring.
- Tarvuz va qovunni kubik shaklida to‘g‘rang.
- Asalli sous qo‘shib aralashtiring.
- Yalpiz bargi bilan bezang.
Izoh (0)