Zanjabilga sarimsoq qo‘shib tayyorlangan sous taomning mazali bo‘lishiga hissa qo‘shadi.
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha – 1 dona;
- bulg‘ori qalampiri – 1-2 dona;
- sarimsoq piyoz – 1 dona;
- zanjabil;
- tovuq filesi – 450 g;
- jo‘xori kraxmali – 2 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- soya sousi – 3 osh qoshiq;
- shakar – 2 osh qoshiq;
- ko‘k piyoz;
- kunjut.
- Qovoqcha va bulg‘ori qalampirini uncha katta bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘ling.
- Sarimsoq piyoz va zanjabilni maydalab oling.
- Bo‘laklarga bo‘lingan fileni kraxmalga bulg‘ab oling.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada tovuq go‘shtini 6-8 daqiqa davomida qovuring.
- Fileni tarelkaga solib, olovni pasaytiring.
- Zanjabilli sarimsoqni solib 20-30 soniya qovuring.
- Olovni ko‘taring hamda to‘g‘ralgan sabzavotlarni qo‘shib 4-5 daqiqa qovuring.
- Soyaga sirka va shakar qo‘shib aralashtiring.
- Fileni tovaga solib, ustidan sousni qo‘shing.
- Taomni ko‘k piyoz va kunjut bilan bezang.
Izoh (0)