Ushbu taomda go‘sht, sabzavotlar va pishloq ajoyib ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- baqlajon – 1 dona
- o‘simlik moyi – 3 osh qoshiq;
- go‘sht – 150-200 gramm;
- piyoz – 1/2 dona;
- sarimsoq – 2 bo‘lak;
- bulg‘ori qalampiri – 1/2 dona;
- quritilgan non – 1-2 osh qoshiq;
- tuxum – 1 dona;
- pishloq – 150 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Baqlajon uzunasiga ikki qismga bo‘linadi va ichi o‘yib, qayiqcha hosil qilinadi.
- Baqlajonning o‘yib olingan qismi suvda 8-10 daqiqa qaynatib olinadi.
- Tovaga 1 osh qoshiq yog‘ quyib, qiymalangan go‘sht qovurib olinadi.
- Boshqa tovada sarimsoq, piyoz va bulg‘ori 7 daqiqa davomida qovuriladi.
- Massaga pishirilgan baqlajon, sabzavotlar va tuxum solib, aralashtiriladi. Ustidan pishloq qirg‘ichda sepiladi. Tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
- Tayyor bo‘lgan nachinka baqlajonli qayiqchalarga solinadi va ustidan pishloq sepiladi.
- Pechda 175 darajada 45-50 daqiqa davomida pishiriladi.
Izoh (0)