Qurbon hayiti arafasida O‘zbekistonning deyarli barcha hududlarida bayram taomlari, asosan, osh (palov) pishiriladi. Har bir hudud ushbu taomni o‘ziga xos uslubda tayyorlashi sir emas. “Daryo” bayram munosabati bilan arafa kuni o‘zbekistonliklar tayyorlaydigan taom va yeguliklar galereyasini e’tiboringizga havola qiladi.
Namangan viloyati
Namangan viloyati, Namangan shahrining Davlatobod tumanidagi “Elobod” mahallasida istiqomat qiluvchi chevar Munisa Muhiddinova xonadoni. U shogirdlari bilan birgalikda namangancha kovatokli, bulg‘or qalampirli, go‘sht va bedana tuxumi solingan arafa oshini tayyorladi. Foto: “Daryo” / Jahongir Akramov
Foto: “Daryo” / Jahongir Akramov
Foto: “Daryo” / Jahongir Akramov
Foto: “Daryo” / Jahongir Akramov
Arafa dasturxoni. Foto: “Daryo” / Jahongir Akramov
Chevarning shogirdlari. Foto: “Daryo” / Jahongir Akramov Navoiy viloyati
Navoiy viloyatining aksariyat hududida arafa kuni is marosimi o‘tkaziladi, unda bo‘g‘irsoq va cho‘zma tayyorlanadi. Odamlar uni o‘z uyida pishirib, Qur’on tilovat qiladi. Foto: “Daryo”/ Ma’rufjon Ochilov
Navoiy viloyatining aksariyat hududida arafa kuni is marosimi o‘tkaziladi, unda bo‘g‘irsoq va cho‘zma tayyorlanadi. Odamlar uni o‘z uyida pishirib, Qur’on tilovat qiladi. Foto: “Daryo”/ Ma’rufjon Ochilov Toshkent shahri
Ustiga qush tili va bo‘g‘irsoq qo‘yilgan Toshkent arafa oshi. Foto: “Daryo” / Muxlisa Iqbolova
Ustiga qush tili va bo‘g‘irsoq qo‘yilgan Toshkent arafa oshi. Foto: “Daryo”/ Muhammadamin Toshkandiy Toshkent viloyati
Toshkent viloyatining Piskent tumanida arafa kuni qo‘shnilarga tarqatish uchun tayyorlab qo‘yilgan osh. Foto: “Daryo” / Muhammadxon Ibrohimov Andijon viloyati
Andijon viloyatida, asosan, devzira navli guruchdan osh tayyorlanadi. Suratda Andijon Eski shahar dehqon bozori. Foto: “Daryo” / Umidjon Mamarasulov
Andijon viloyati Jalaquduq tumanida devzira navli guruchda qo‘y yog‘i, qo‘y go‘shti bilan qilingan osh. Ustida shakarobi bilan. Foto: “Daryo” / Umidjon Mamarasulov Buxoro viloyati
Buxoroda arafa kuni is, bo‘g‘irsoq qatlama va o‘ramalar pishiriladi. Bu bo‘g‘irsoq kartoshka yoki go‘shtdan tayyorlanadi. Foto: “Daryo” / Laylo Hayitova
Buxoroda arafa kuni pishirilgan bo‘g‘irsoq, qatlama va o‘ramalar. Foto: “Daryo” / Laylo Hayitova Xorazm viloyati
Xorazm viloyatida tayyorlangan bo‘g‘irsoq. Hayit bayramida qarindoshlarga yoki mehmonga borganda dasturxonga bo‘g‘irsoq solib borish an’anaga aylangan. Bundan tashqari kimdir ehson qilsa, tarqatiladi. Foto: “Daryo” / Muhammad Ali Jizzax viloyati
Jizzax shahridagi xonadonlardan birida tayyorlangan arafa oshi. Foto: “Daryo” / Muhabbat Saidova Sirdaryo viloyati
Sirdaryo viloyatida arafa kuni tayyorlangan osh. Foto: “Daryo” / Anvar To‘ychiyev
Izoh (0)