Oson hazm bo‘ladigan sho‘rvani kechki ovqatga iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- suv — 1,5 litr;
- kartoshka — 2-3 dona;
- piyoz — 1 dona;
- sabzi — 1 dona;
- qiyma — 200-250 g;
- smetana — 1 osh qoshiq;
- tuz, murch;
- o‘simlik yog‘i — 1-2 osh qoshiq;
- suyuq pishloq — 100 g.
- Qozondagi qaynagan suvga uncha katta bo‘lmagan kartoshkalarni solib, 10 daqiqa davomida qaynatib oling.
- Piyozni mayda to‘g‘rang, sabzini qirg‘ichdan chiqaring.
- To‘g‘ralgan piyozning bir qismini qiymaga qo‘shing, smetana, tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
- Yong‘oq kattaligida sharchalar yasab oling.
- Qiymali sharchalarni kartoshka pishayotgan suvga solib, yana 7-8 daqiqa qaynating.
- Piyozning qolgan qismini sabzi bilan qo‘shib, o‘simlik yog‘i solingan tovada 4-5 daqiqa pishirib oling.
- Sabzavotli aralashmaga sal o‘tib 2-3 osh qoshiq suyuq pishloq qo‘shing, yaxshilab aralashtiring.
- Yana biroz qaynaganidan keyin olovni o‘chiring.
- Dasturxonga tortishdan avval ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- Okroshkali-smuzi, tarvuzdan muzqaymoq va TikTok’da mashhurlikka erishgan 5 xil retsept
- Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 3 xil muzqaymoq retsepti
- Besh daqiqa sarflab uy sharoitida tabiiy muzqaymoq — sorbet tayyorlab ko‘ring
- Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti
- Atigi uch mahsulotdan eskimo muzqaymog‘ini tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)