Tayyor bo‘lgan murabboni sariyog‘ surtilgan non yoki tvorog bilan aralashtirib yeyish tavsiya qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- qorag‘at — 1 kg;
- shakar — 500 g;
- suv — 150 ml.
- Yuvib, tozalangan qorag‘atni kastryulkaga soling.
- Shakar va suv solib aralashtiring.
- O‘rtacha olovga qo‘yib, qaynatib oling.
- 5 daqiqa qaynasin (bu vaqtda aralashtirishda davom eting).
- Sterilizatsiya qilingan bankalarga solib chiqing va qopqog‘ini yoping.
- Teskarisini qilib terib chiqing, o‘rab qo‘ying.
- Soviganidan keyin sovuq va qorong‘i joyda saqlang.
Mavzuga doir:
- Okroshkali-smuzi, tarvuzdan muzqaymoq va TikTok’da mashhurlikka erishgan 5 xil retsept
- Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 3 xil muzqaymoq retsepti
- Besh daqiqa sarflab uy sharoitida tabiiy muzqaymoq — sorbet tayyorlab ko‘ring
- Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti
- Atigi uch mahsulotdan eskimo muzqaymog‘ini tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)