Ushbu taom siz va oila a’zolaringiz uchun sevimli bo‘lishiga shubha yo‘q.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti — 1400 gr;
- qizil qalampir — 7-8 dona;
- suv — 100-150 ml;
- tomat pastasi yoki sous — 500 ml;
- sarimsoq piyoz — 4 dona;
- quritilgan oregano — 1 osh qoshiq;
- tuz — 1 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq.
- Mol go‘shtini qozonga solib, 2 soat davomida pishirib oling.
- Maydalangan qalampirni quruq tovada 2 daqiqa davomida qovurib oling.
- Qalampirni kosaga solib, ustidan qaynagan suv soling va 30 daqiqaga qoldiring.
- Qalampir, tomat pastasi, sarimsoq, tuz va oreganoni blenderda aralashtiring.
- Go‘shtni bulyondan ajratib, o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga go‘shtni solib qovuring.
- Go‘shtga tayyorlab olingan sous va 500 ml bulyon qo‘shib aralashtiring.
- 30 daqiqa davomida qaynatib oling.
- Tayyor taomni ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)