Bunday mazali taomni yemaganingiz aniq.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti — 400 g;
- bulg‘or qalampiri — 1000 g;
- guruch — 1 stakan;
- piyoz — 1 dona;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- ziravorlar;
- o‘simlik yog‘i — 20 ml;
- mayiz — 20 g;
- yong‘oq — 10 g;
- tuz, murch;
- ko‘katlar.
- Go‘shtni qiyma maydalagichdan chiqarib oling.
- Bulg‘or qalampirining ichini tozalab oling.
- Mayda to‘g‘ralgan piyozni o‘simlik yog‘i solingan tovada qovurib oling.
- Maydalangan sarimsoq va ziravorlar qo‘shib, aralashtiring.
- Piyozli aralashmaga guruch qo‘shing va 1,5 stakan suv solib, qaynatib oling.
- Tuz seping va suvi qolmagunicha qopqog‘ini yopib pishiring.
- Alohida tovada qiymani qovurib, unga maydalangan pomidor, ko‘katlar, mayiz va yong‘oq qo‘shing.
- Guruchli aralashma va qiymani aralashtiring.
- Tayyor bo‘lgan aralashma bilan bulg‘or qalampirining ichini to‘ldiring.
- O‘simlik yog‘i surting va 180 daraja qizigan pechga 30-40 daqiqaga qo‘ying.
- Istalgan sous bilan qo‘shib iste’mol qilsangiz bo‘ladi.
Izoh (0)