Texnika qanchalar rivojlanmasin, pechsiz ham ajoyib ta’mli tort tayyorlashning imkoni bor. Qanday deysizmi? Quyidagi ketma-ketlikni bajargan holda, albatta.
Kerakli mahsulotlar:
- pechenye – 200 gramm;
- sariyog‘ – 180 gramm;
- banan – 3 dona;
- qaymoqli pishloq – 200 gramm;
- shakar upasi – 300 gramm;
- qaymoq – 600 ml;
- kakao yoki shokolad.
- Pechenyelar yaxshilab maydalanadi. Sariyog‘ eritilib, pechenye bilan aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan massa qolipga tekislab solinadi va muzlatkichga qo‘yiladi.
- Bananlar tozalanib, mayda bo‘laklarga bo‘linadi.
- Mikser yordamida pishloq, shakar upasi va sariyog‘ aralashtiriladi. So‘ngra banan bo‘laklari solinadi.
- Qaymoq alohida idishda quyulguncha aralashtiriladi.
- Qolipga solingan pechenye ustidan bananli aralashma solinadi. Ustidan qaymoqli krem suriladi. So‘ngra kakao va shokolad bilan bezak beriladi.
- So‘ngra bir necha soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
Izoh (0)