Okroshkaning masalliqlari qanchalik mayda to‘g‘ralsa, shunchalik mazali bo‘ladi.

Go‘shtli okroshka

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli masalliqlar:

  • qaynatilgan mol go‘shti — 500 g;
  • tuxum — 2 ta;
  • kartoshka — 4 ta;
  • shivit — 1 bog‘;
  • tuzlangan bodring — 4 ta;
  • rediska — 350 g;
  • salat bargi — 1 bog‘;
  • smetana —200 g;
  • xren;
  • tuz.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Kartoshka va tuxumni qaynatib, mayda bo‘laklarga bo‘ling.
  2. Tuzlangan bodring, rediska, qaynatilgan go‘shtni ham kub shaklida to‘g‘rang.
  3. Salat bargi, xren va shivitni mayda qilib to‘g‘rang.
  4. Barcha mahsulotlarni aralashtirib, smetana qo‘shing.

Mineral suvga qilingan okroshka

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli masalliqlar:

  • qaynatilgan kartoshka — 4 ta;
  • qaynatilgan tuxum — 4 ta;
  • shivit — 1 bog‘;
  • bodring — 300 g;
  • smetana — 4 osh qoshiq;
  • xantal — 4 choy qoshiq;
  • gazlangan mineral suv — 1 l;
  • tuz.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Kartoshka va tuxumni mayda bo‘laklarga bo‘ling.
  • Bodring va rediskani qirg‘ichdan chiqaring.
  • Ko‘katlarni mayda qilib to‘g‘rang.
  • Barcha mahsulotlarni aralashtirib, smetana qo‘shing.
  • Smetanaga xantalni qo‘shib, barcha mahsulotlarni aralashtiring. So‘ngra mineral suv solib, yaxshilab aralashtiring.

Go‘shtsiz okroshka

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli masalliqlar:

  • oq nondan qilingan kvas — 1,5 l;
  • kartoshka — 4 ta;
  • rediska — 1 bog‘;
  • tuzlangan bodring — 3 ta;
  • yangi bodring — 3 ta;
  • olma — 1 ta;
  • petrushka — 1 bog‘;
  • shivit — 1 bog‘;
  • ko‘kpiyoz — 1 bog‘;
  • xren;
  • tuz.

Tayyorlanish jarayoni:

  1. Qaynatilgan kartoshka, tuzlangan bodring, olma, yangi bodringni kub shaklida to‘g‘rang.
  2. Rediskani qirg‘ichdan chiqaring.
  3. Ko‘katlarni mayda qilib to‘g‘rang.
  4. Barcha mahsulotlarni idishga solib, tuz seping va kvas quyib, aralashtiring.

Yoqimli ishtaha!