Okroshkaning masalliqlari qanchalik mayda to‘g‘ralsa, shunchalik mazali bo‘ladi.
Go‘shtli okroshka
Kerakli masalliqlar:
- qaynatilgan mol go‘shti — 500 g;
- tuxum — 2 ta;
- kartoshka — 4 ta;
- shivit — 1 bog‘;
- tuzlangan bodring — 4 ta;
- rediska — 350 g;
- salat bargi — 1 bog‘;
- smetana —200 g;
- xren;
- tuz.
- Kartoshka va tuxumni qaynatib, mayda bo‘laklarga bo‘ling.
- Tuzlangan bodring, rediska, qaynatilgan go‘shtni ham kub shaklida to‘g‘rang.
- Salat bargi, xren va shivitni mayda qilib to‘g‘rang.
- Barcha mahsulotlarni aralashtirib, smetana qo‘shing.
Kerakli masalliqlar:
- qaynatilgan kartoshka — 4 ta;
- qaynatilgan tuxum — 4 ta;
- shivit — 1 bog‘;
- bodring — 300 g;
- smetana — 4 osh qoshiq;
- xantal — 4 choy qoshiq;
- gazlangan mineral suv — 1 l;
- tuz.
- Kartoshka va tuxumni mayda bo‘laklarga bo‘ling.
- Bodring va rediskani qirg‘ichdan chiqaring.
- Ko‘katlarni mayda qilib to‘g‘rang.
- Barcha mahsulotlarni aralashtirib, smetana qo‘shing.
- Smetanaga xantalni qo‘shib, barcha mahsulotlarni aralashtiring. So‘ngra mineral suv solib, yaxshilab aralashtiring.
Kerakli masalliqlar:
- oq nondan qilingan kvas — 1,5 l;
- kartoshka — 4 ta;
- rediska — 1 bog‘;
- tuzlangan bodring — 3 ta;
- yangi bodring — 3 ta;
- olma — 1 ta;
- petrushka — 1 bog‘;
- shivit — 1 bog‘;
- ko‘kpiyoz — 1 bog‘;
- xren;
- tuz.
- Qaynatilgan kartoshka, tuzlangan bodring, olma, yangi bodringni kub shaklida to‘g‘rang.
- Rediskani qirg‘ichdan chiqaring.
- Ko‘katlarni mayda qilib to‘g‘rang.
- Barcha mahsulotlarni idishga solib, tuz seping va kvas quyib, aralashtiring.
Mavzuga doir:
- To‘yimli va mazali: vitaminlarga boy 4 ta sabzavotli kotlet retsepti
- Pitssadan ancha oson: Iftorlikka pishloq va kolbasa qo‘shib mazali pirog pishiring
- Iftorlikka pechda qiymali kartoshka pishirib ko‘ring
- Iftorlikka qo‘y go‘shtidan sabzavot va ko‘katlar qo‘shib mazali sho‘rva pishiring
- Uy sharoitida tayyorlash mumkin bo‘lgan vafli retsepti
Izoh (0)