Yong‘oq yog‘i solib tayyorlanadigan afrikacha taom retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti — 450 gramm;
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq;
- yong‘oq yog‘i — 3 osh qoshiq;
- piyoz — 2 dona;
- sarimsoq piyoz — 2-4 dona;
- zanjabil — 15-20 gramm;
- sabzi — 2 dona;
- bulg‘or qalampiri — 1 dona;
- tomat pastasi — 2 osh qoshiq;
- o‘zining sharbatida pishgan pomidor — 450 gramm;
- tovuq bulyoni — 500 ml;
- tuz va murch;
- shakar.
- Bo‘laklarga bo‘lingan mol go‘shtini ikki osh qoshiq yog‘ solingan tovada qovurib oling.
- Piyoz va sarimsoqni maydalang. Zanjabilni qirg‘ichdan chiqaring.
- Sabzi, bulg‘or qalampirini to‘rtburchak shaklda to‘g‘rang.
- Go‘sht pishirib olingan tovada piyoz qovuring va tuz seping.
- Piyozga sarimsoq, zanjabil qo‘shib aralashtiring.
- Sabzavotlarga tomat pastasini qo‘shing.
- Go‘shtni qayta qo‘shing, pomidor, bulyon, sabzi va bulg‘or qalampirini qo‘shing.
- Qaynab chiqqanidan keyin yog‘, tuz, murch va shakar qo‘shing.
- Qopqog‘ini yopib, 40-50 daqiqa davomida pishirib oling.
- Ko‘kat va smetana bilan bezang.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)