Tabiiy mahsulotlardan tayyorlanuvchi mazkur yegulik mazaliligi bilan birga, organizm uchun ham foydali hisoblanadi.
Kerakli mahsulotlar:
- mayiz — 160 g;
- suli yormasi — 45-50g;
- maydalangan zig‘ir urug‘i — 2 osh qoshiq;
- yong‘oq — 45 g;
- asal — 1 osh qoshiq;
- vanil essensiyasi — 1/4 choy qoshiq;
- tuz — 1/2 choy qoshiq;
- kunjut.
- Mayizni qaynoq suvga solib, 5-7 daqiqaga qoldiring. Keyin suvdan olib, quriting.
- Blenderda suli yormasi, zig‘ir urug‘i, yong‘oqni maydalang. Unga mayiz, asal, tuz va vanil solib, yopishqoq massa hosil bo‘lguncha aralashtiring.
- Tayyor aralashmadan sharchalar yasab, kunjutga belab oling.
- Sharchalarni pergament qog‘oz ustiga terib, 1-2 soatga muzlatkichga qo‘ying.
Izoh (0)