Vitaminlarga boy va to‘yimli salatlar dasturxoningizni bezash bilan birga, eng sevimli yeguliklaringiz ro‘yxatidan o‘rin olishi aniq.
Barra bodring va tuxum qo‘shib tayyorlanadigan salat
Kerakli mahsulotlar:
- bodring — 500 g;
- piyoz — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- qovoq pistasi — 20 g;
- kungaboqar pistasi — 20 g;
- smetana — 100 g;
- sarimsoq piyoz;
- shivit;
- tuz, murch.
- Qaynatilgan tuxumlarni kichik bo‘laklarga bo‘ling.
- Bodringni somoncha shaklda to‘g‘rang.
- Sarimsoq piyoz va piyozni maydalang.
- Tovadagi qizigan yog‘ga bodring, sarimsoq, piyoz soling.
- Tuz va murch sepib, 6-7 daqiqa qopqog‘ini yopib pishiring.
- Maydalangan shivitni smetana va tuzga qo‘shib aralashtiring, murch qo‘shing.
- Mahsulotlarga smetana qo‘shib aralashtiring. Qovoq yoki kungaboqar pistasi bilan bezang.
Kechki ovqat uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- qisqichbaqa tayoqchalari — 200 g;
- bodring — 1-2 dona;
- pishloq — 150 g;
- tuxum — 3 dona;
- piyoz — 1 dona;
- mayonez.
- Mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘ralgan piyozni stakan ichiga solib, ustidan mayonez soling.
- Ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan bodring soling.
- Qisqichbaqa tayoqchalari yoki go‘shtni qirg‘ichdan chiqarib, stakandagi mahsulotlarga qo‘shing.
- Ustidan yana biroz mayonez surting.
- Qirg‘ichdan chiqarilgan tuxum solgandan keyin ham mayonez surtishni unutmang.
- Eng ustini qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq bilan qoplang.
- Ko‘katlar bilan bezang.
Izoh (0)